Medusas Gatå

Radarparet Lola Jost och Ingrid Diesel från Dubbla begär är tillbaka och löser nya mordgåtor i Faubourg St Denis i Paris. 
Louis Manta har försvunnit från sitt jobb som schamponerare på frisersalongen Feerna från Dakar som drivs av den paranta men eldfängda Lady Mba i Passage Brady. 
Lady Mba är utom sig av oro och kontaktar Lola och Ingrid för att de ska hjälpa henne att hitta honom. Lola och Ingrid låter sig motvilligt övertalas; killen kan ju helt enkelt ha rymt och gått under jorden för att slippa ett enformigt jobb och en tyrannisk arbetsgivare. 
Men när tidningsbutikens ägarinna, Yvette Colin, uttrycker samma oro, veknar den kärva Lolas hjärta. Det är i det lilla krypinet bakom Yvette Colins tidningsbutik som Louis har sitt hem. När Lola och Ingrid bryter sig in där häpnar de över vad de får se: väggarna täcks av undervattensfoton i fyrfärg. Bilder av jätterockor, brännmaneter och andra havsvidunder. Vem är egentligen denne Louis Manta, vars namn låter som en pseudonym? 
I samma veva fiskar polisdykaren Charly Borel upp den drunknade flickan Agathe ur Seine utanför nattklubbspråmen Fuego. När så Charly senare blir beskjuten under ett rutinuppdrag i Arsenalmarinan och hamnar i koma uppdagas sambandet mellan Louis, Agathe och Charly. Spåren leder till den vrakfyllda Sulawesisjön i Indonesien där Charly en gång ägt en dykarklubb och där Louis och Agathe varit med om en dykolycka. Det verkar som om någon känner till det som hände nere på djupet och är ute efter hämnd på dem alla tre. 
Jakten på Louis intensifieras när det står klart att hans liv är i fara. 

Éditeur : Norstedts